Restaurering

klokke
Restaurering er populært. Det er i de fleste tilfeller både bærekraftig og lønnsomt. Noe som er viktig ved restauring er å ta vare på det originale, og ikke bare rent utseendemessig. Behold gamle matrialer og elementer så lenge de kan reddes! Og ta vare på patinaen!
Når det gjelder klokker er feks selve urskiven helt essensiell å ta vare på. Denne klokken hadde etter mange år mistet mye av tall og dekor, elementer var også helt borte flere steder. Det vi har gjort her, er å gjenskape designet og silketrykke det på en glassklar folie. Denne er så lagt i register på platen. På den måten er både urskiven og patinaen beholdt. Og ikke bare det, prosessen er reversibel. Den pålagte folien kan fjernes uten å ha ødelagt noe av det gamle.

klokke-utsnitt

Vi restaurerer også med glede gamle skilt. Her har vi et oppgangskilt i en gammel bygård, klar til håndmaling av navnene. Hvilke av de sortlakkerte platene som er av nyere dato er nok ikke så vanskelig å se, men hva som er nytt og hva som er gammelt treverk er nok litt verre å skille fra hverandre.
IMG_5993-uten-navn